Body Odor No. 5 - 体臭の調香 - in Istanbul
Date& Time: 2008.09.20. 20:00 - 23:00
Place: Garaj Istanbul, Turkey
Event: Citysense
Body Odor No.5 - Maki Ueda (NL/J)
[Performance Installation – bar/lounge area, 3h]
For Japanese Dutch artist scent and smells (the olfactory) are a “new” medium. She creates scents which capture childhood, identity, a mood or a historical event. Within this context a person’s body odor can be used to identify the person, and is as distinctive and traceable as a fingerprint. The character of the smell is determined by many conditions, such as for example diet: we smell of, what we eat. So the Europeans are supposed to smell like cheese, and the Japanese like soy sauce. During the event Maki Ueda will, with her unique combination of skills and the mini-laboratory setup, extract the smells of different foodstuffs. The audience will then witness the live process of composing a "perfume" with the latter ingredients, which will replicate body odors, personal smell tags, if you will.
日本語で少々説明しますと・・・
食べ物の匂いが体臭に大きな影響を与えることに注目し、食べ物から匂いをエキストラクトして、それらを基 に「ある人の体臭」様の匂いを調香するパフォーマンスをやりました。SMELL BAR スタイルともいえる、インスタレーション/パフォーマンスです。終了後、製作した香水を瓶詰めして配布しました。
調香の最中。
Are you fed up with your own body odor and do you just want to smell like someone else? Luckily enough you can, with this perfume just released from the fragrance house Maki Ueda.
Its scent is gourmand, but amazingly animalic at the same time. Luxuriously composed mainly with Dutch fresh cow cheese extract, onion extract , cumin extract, and top quality Japanese fish extract. All the ingredients are organic, synthetic-free. Purely hand-manufactured with the extra care.
Ideal all-day perfume for both men and women (18 +), applicable to all parts of the body. Also good for the sensitive skin (vegetable oil base). Not for the internal use.
香料:
* Made in Holland [すべて食物から抽出した自家製エキストラクト]
このイベントの中からもうひとつ、おもしろい作品をここに紹介します。
Urbanopathic Confection
by Wietske Maas
ウィツケ・マースはアムステルダムで集めた水、草、花を材料に、トルコの伝統的なお菓子作りの手法でキャンディを作りました。私の仕事といろいろな点において接点のある、ガストロノミック・アーティストです。
Place: Garaj Istanbul, Turkey
Event: Citysense
Body Odor No.5 - Maki Ueda (NL/J)
[Performance Installation – bar/lounge area, 3h]
For Japanese Dutch artist scent and smells (the olfactory) are a “new” medium. She creates scents which capture childhood, identity, a mood or a historical event. Within this context a person’s body odor can be used to identify the person, and is as distinctive and traceable as a fingerprint. The character of the smell is determined by many conditions, such as for example diet: we smell of, what we eat. So the Europeans are supposed to smell like cheese, and the Japanese like soy sauce. During the event Maki Ueda will, with her unique combination of skills and the mini-laboratory setup, extract the smells of different foodstuffs. The audience will then witness the live process of composing a "perfume" with the latter ingredients, which will replicate body odors, personal smell tags, if you will.
日本語で少々説明しますと・・・
食べ物の匂いが体臭に大きな影響を与えることに注目し、食べ物から匂いをエキストラクトして、それらを基 に「ある人の体臭」様の匂いを調香するパフォーマンスをやりました。SMELL BAR スタイルともいえる、インスタレーション/パフォーマンスです。終了後、製作した香水を瓶詰めして配布しました。
調香の最中。
Are you fed up with your own body odor and do you just want to smell like someone else? Luckily enough you can, with this perfume just released from the fragrance house Maki Ueda.
Its scent is gourmand, but amazingly animalic at the same time. Luxuriously composed mainly with Dutch fresh cow cheese extract, onion extract , cumin extract, and top quality Japanese fish extract. All the ingredients are organic, synthetic-free. Purely hand-manufactured with the extra care.
Ideal all-day perfume for both men and women (18 +), applicable to all parts of the body. Also good for the sensitive skin (vegetable oil base). Not for the internal use.
香料:
* Made in Holland [すべて食物から抽出した自家製エキストラクト]
- ザワークラウト・エキストラクト(ECO)
- オニオン・エキストラクト(ECO)
- クミン・エキストラクト(ECO)
- ガーリック・エキストラクト(ECO)
- チーズ・エキストラクト(オランダ/Belegen ECO)
- ヒジキ・エキストラクト
- カツオ・エキストラクト
- etc
- チャイ・エキストラクト
- トルコパセリ・エキストラクト
- ケバブ・エキストラクト
- スマック・エキストラクト
- etc
このイベントの中からもうひとつ、おもしろい作品をここに紹介します。
Urbanopathic Confection
by Wietske Maas
ウィツケ・マースはアムステルダムで集めた水、草、花を材料に、トルコの伝統的なお菓子作りの手法でキャンディを作りました。私の仕事といろいろな点において接点のある、ガストロノミック・アーティストです。
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