2009/09/29

Edible Perfume Workshop @ Dordrecht - お知らせ -

Edible Perfume Workshop on 10-10-09

About the Edible Perfume Workshop (in English):
http://www.ueda.nl/edible_perfume

About the Edible Perfume Workshop (日本語):
http://www.ueda.nl/edible_perfume/index.html

CBK Dordrecht site (in Dutch):
http://cms.dordrecht.nl/dordt?nav=kxnljMsHaKpPQwByGzJN

The text below is copied & pasted from the site.

---

CAMERA JAPAN FESTIVAL
Dit jaar vindt voor de tweede maal een Dordtse editie van het Camera Japan Festival plaats. Het CBK programmeert een bijzondere workshop van de Japanse geurkunstenares Maki Ueda en een [F]luister concert.

Behalve in Dordrecht vindt er een Camera Japan editie plaats in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Utrecht en Leiden. Er wordt een bijzonder programma samengesteld dat bestaat uit muziek, films, lezingen en workshops. Op lokaal niveau is het festival een samenwerking van [F]luister, filmhuis Cinode, de Popcentrale en het Centrum Beeldende Kunst.

ZATERDAG 10 OKTOBER: WORKSHOP 'EDIBLE PERFUME' VAN MAKI UEDA
ヤVoedsel combineert goed wanneer zij wezenlijke smaakcomponenten gemeenschappelijk hebben.ユ Dit is het concept achter het principe van foodpairing (het paarsgewijs rangschikken van voedsel). Een concept dat volledig geaccepteerd is in de moleculaire gastronomie. In de database www.foodpairing.be zijn alle mogelijke combinaties te vinden. Het helpt om voedsel verrassend te combineren en nieuwe smaken te cre喪en. Denk aan grapefruit met cardamon of wortel met sinaasappel. Chefkoks gebruiken het als inspiratiebron om nieuwe recepten te ontwikkelen zoals grapefruitjelly met cardamonsaus.
Workshop van maki Ueda

Als geurkunstenaar is Maki Ueda gewend om geuren te onttrekken aan ruwe materialen. Ze raakte zo gefascineerd door het foodpairing concept dat ze een workshop heeft ontwikkeld die focust op zowel geur als smaak. Ueda combineert dit met de kunst van het componeren van een parfum, de kunst om de perfecte balans te vinden tussen honderden aromatische ingredi創ten. Het is een hands-on workshop over het onttrekken van geuren en samenstellen van nieuwe geuren en smaken, ge貧spireerd door het concept van foodpairing. Voor deze Edible Perfume (eetbaar parfum) workshop moeten de deelnemers zelf de twee basisingredi創ten meenemen en kunnen dan bijvoorbeeld olie maken met de smaak van basilicum en zwarte thee. Of een likeur geparfumeerd met aardbei en wortel of grapefruit en parmezaanse kaas.

DEELNEMEN?
De workshop vindt plaats op zaterdag 10 oktober van 14-17 uur in het CBK. Deelname kost ロ 20,-. De voertaal is Engels en er kunnen maximaal 20 mensen aan deelnemen.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk, u ontvangt dan ook alle benodigde informatie. Aanmelden kan bij het CBK cbk@dordrecht.nl of 078 6314689.

[F]LUISTER
Op zaterdag 10 oktober om 20.00 uur vindt een [F]luister optreden plaats, meer informatie is binnenkort te vinden op onze website.

0 件のコメント: