すけべにんげんパフォーマンス@Den Haag

五感的なジャパニーズ・エロティシズムを探るパフォーマンス・グループ、「すけべにんげん」の公演です。私は香り担当。

初回と同じ場所、Hoogtij です。香りと音響のよく響き合う、気持ちの良い空間です。

わたしは当日オランダにはいないので、道具を託しました。みなさん、よろしくおねがいします〜。


Cited from:
http://www.nutshuis.nl/nl/content/hoogtijtest-extra-sukebeningen




EXPERIMENT

Hoogtij/TEST Extra: Sukebeningen

‘Scheveningen voor Japanners’

De naam van het project Sukebeningen komt van het Nederlandse woord Scheveningen. Japanners spreken Scheveningen uit als ‘Sukebeningen’. Het woord sukebe betekent in het Japans echter ondeugend en ningen betekent mens. Dus Sukebeningen betekent ‘ondeugend mens’. Om deze reden staat Scheveningen in Japan bekend als de badplaats met de komische naam.

In Sukebeningen onderzoeken de makers karakteristieke Japanse erotische kunst door verschillende media te gebruiken. Het culturele verschil tussen het Nederlandse en Japanse concept van erotiek wordt door muziek, dans, geluid, beeldende en geurkunst uitgewerkt. Deze keer werken de makers samen met een grafische stempelkunstenaar om twee nieuwe werken te ontwikkelen.

Er worden 2 performances opgevoerd en 1 film vertoond.

Natuurlijk kan je tijdens Hoogtij ook de expo Ik en mijn held bekijken.

Met: Noriko Koide, Yota Morimoto, Akane Takada, Maki Ueda, Masaaki Oyamada.

Tijdens Hoogtij kun je 26 locaties bezoeken van 19.00-23.00 uur. Van White Cube tot underground: van meer gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot experimentele kunst, installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven en in de openbare ruimte.

Hoogtij in Het Nutshuis wordt gemaakt door jonge componisten, beeldend kunstenaars en andere live art makers. Zij experimenteren een avond lang met de ruimte in Het Nutshuis. Geluid, performance, dans en multimedia voor de avontuurlijke bezoeker.

コメント